FOODIE BY A M

/ Permalink / 3
Det senaste halvåret, dvs ungefär sen 2016 så har jag börjat tänka på saker på ett helt annat sätt. Jag har alltid varit mån om miljön och naturen, samt tänkt till en extra gång. Någon gång i slutet av april tog jag beslutet och uteslöt kött och kyckling helt och hållet. Och där med så kallar jag mig pesciterian, vilket innebär att jag äter fisk och skaldjur, samt ägg. 
Jag har många gånger fått frågan varför jag inte vill äta kött och kyckling. Ofta svarar jag med ett osäkert svar för jag vet inte själv till 100%. Dock tror jag att det handlar mycket om att jag ville testa på något nytt, samt att jag inte vill förstöra miljön och djuren. T.ex. att producera kött kräver minst tio gånger så mycket mark som odling av vegetabilier med motsvarande enerig- och näringsinnehåll. Omkring 4 000 m2 åkermark kan producera upp till 9 000 kg potatis på ett år och bara 70 kg kött. 
Det är en stor skillnad och jag vill inte förstöra jorden mer än vad vi redan har gjort. Jag tror att många försöker att minska på köttmängderna när man egentligen tänker efter på hur mycket det skadar miljön. Mina åsikter jag skriver är inget som jag försöker övertala er om, jag tycker bara att man ska tänka sig för. Man ska absolut inte sluta äta kött på någons kommando. Dock vill jag att vi ska minska på köttmängderna i framtiden och tänka mer vegitabiliskt. 
Det jag vill komma fram till med det här inlägget är att jag har skaffat mig ett instagramkonto utöver min vanliga. På det här kontot kallar jag mig @foodiebyam där jag lägger upp bilder, videos och recept på mat jag lagar. Kika gärna in, bilderna nedan är några av de bilder jag har laddat upp. 
A M

JAG TOG SOMMARLOV

Resor, Vardag, Youtube / 2016, Nöje, Resor, Tankar, Tonåren, Vardag, Vlogg, Youtube / Permalink / 0
Sommaren är kort. Och snart börjar skolan. Inte låter det super kul när man kan ligga på stranden och gotta sig om dagarna? Fast jo jag är faktiskt taggad på skolan, med tanke på att jag börjar första ring!  Lovet är snart slut och det är dags att ta tag i livet och komma in i nya rutiner.
Som rubriken säger så tog jag sommarlov, inte bara från grundskolan utan även från bloggen. Kan inte säga mer än att jag har saknat bloggandet super duper mycket! Tyvärr har jag haft fullt upp med jobb och semester (hehe, alla behöver vila). Klagar inte på att jag har jobb, tvärtom. Har riktigt kul på jobbet och kan knappt kalla det för ett jobb när jag stor trvis så mycket som jag gör!   
Vet inte hur jag ska kunna sammanfatta min sommar på ett inlägg. Ni får gärna ta del av mina vloggar från min vecka i Spaninen. Bilder från sommaren kommer framöver i andra inlägg. Atm: har en jobbvecka kvar och sedan en vecka ledigt gymnasiet börjar. Kommentera gärna om ni vill veta mer om något specifikt från min sommar. Jag ska försöka att få in bloggandet regelbundet med nya och roliga inlägg, det har hänt mycket sen sist!
A M
 
Min youtubekanal hittar du HÄR.
Till top