EN OFÖRGLÖMLIG RESA

Allmänt, Språkresa 2017 / 2017, Bilder, Resor, Språkresa, Tankar, Tips, Tonåren, Vardag / Permalink / 0
Efter tre fantastiska och lärorika veckor har jag landat i Sverige igen. Jag vet inte hur jag ska börja med att summera den här resan, det finns oändligt mycket att skriva och berätta om! Först och främst vill jag säga att jag är otroligt glad att jag bokade den här resan. Vi kan starta med hur en dag för mig i Malta såg ut: Under min lediga tid hängde jag oftast på EF's Beach Club, där hade de olika aktiviteter, solsängar och man kunde umgås med de andra studenterna! Jag hade lektioner som var 1 h och 20 mintuer x2 varje måndag-fredag, men jag var ledig på helgerna. Efter en dag med massa sol och lektioner tog jag mig hem och åt med familjen, eller åt jag ute med mina vänner. Vi gick ut och dansade på klubbarna i princip varje kväll, vi hade så otroligt kul och träffade människor från hela världen (inte bara EF studenter).
 
På helgerna när vi var lediga från skolan åkte vi ofta iväg på aktiviteter som var anordnade av EF. Vi var bland annat på Blue Lagoon och St Peter's Pool, fantastiska platser med fina klippor och kristallklart vatten! Det fanns även aktiviteter under veckodagarna, det var alltid välkoms fest på måndagar, Boat Party på torsdagar och fotboll på tisdagar etc. Jag och Niki deltog i en av fotbolls aktiviteterna, det var vi två och 14 killar. Det var faktiskt superkul haha! 
 
Inom kort kommer jag att ha en frågestund då ni kan ställa era frågor, om ni är sugna på att åka på en språkresa tycker jag att ni ska beställa hem en katalog! Ni kan beställa hem en katalog HÄR och kolla på prisförlag HÄR. Att boka via EF har fungerat jättebra för mig och de har uppfyllt mina krav och varit hjälpsamma! 
 
- Min engelska har blivit så mycket bättre! Lektionerna har varit lärorika, väldigt intressanta och roliga. Inga lektioner har varit sig lika och man blir motiverad av de glada lärarna. En av mina lärare berättade för mig att det är en av de viktigaste grejerna de jobbar på; att kunna skapa en bra relation till studenterna så de tycker att det är roligt att komma till skolan! STORT plus! Och skolan i helhet var väldigt fräsch och man kände sig trygg.
 
- Jag har träffat vänner för livet. Första dagen träffade jag en tjej från Holland, vi klickade direkt och umgicks varje dag! Umgicks även med några från Norge och Sverige, samt massa trevliga människor från Spanien och Italien osv! Jag har träffat folk från hela världen och alla har gett gott intryck! 
 
- Att ta eget ansvar! Jag har aldrig flugit på egen hand och har aldrig haft ett så stort ansvar över mig själv. Den här resan har stärkt min personlighet och jag känner att jag har tagit ett steg längre in i mitt vuxna liv. Det låter knas men det är precis så jag känner. Att vara ifrån sin familj och vänner i tre veckor är inte alltid lika lätt, man lämnar sina rutiner och kommer in i nya! 
 
- Nya kulturer och en ny miljö. Malta i helhet är en underbar plats, det turkosa havet, klarblå himeln, fina klippor, gamla gator och trevliga människor! Det var jättekul att få komma till en annan plats och möta nya kulturer. Jag tror att det är viktigt att man kommer ifrån sin vardag och får testa nytt! Att lära sig från andra och ta del av deras rutiner. 
 
- Jag föredrar att bo i en "Host family". När jag bokade min resa bokade jag tre veckor på residence, men fick ett mejl tillbaka om att de inte hade personal för mig som är under 18 just den tiden. Istället bodde jag mina två första veckor i en jättetrevlig familj och min sista vecka på ett hotell nära skolan och centrum. Om jag skulle boka om min resa hade jag bokat alla mina tre veckor hos en familj. Man får ta mer del av hur det är att bo i staden och äter middagar tillsammans etc. Jag kände mig väldigt trygg med min familj, superhärliga och omtänksamma! 
 
Jag kommer aldrig att glömma den här resan, det här kommer att vara ett minne för livet och jag ångrar ingenting. Är ni sugna på att åka på en språkresa; ÅK! Jag kan garantera er att ni inte kommer att ångra en enda sekund, passa på när du kan! 
A M
 
Till top